Loading...

Musta hos oss

Must på dina äpplen

Från slutet av augusti till början av november tar vi emot dina äpplen för mustning. Äpplena pressas varsamt, pastöriseras och tappas på 3-liters bag-in- box. Pastöriseringen ger en hållbarhet på 1 år och gör att du kan njuta av musten året runt. Skrolla vidare för att se hur du gör.

1. Plocka

2. Lämna

3. Njut

Så här gör man

50kg

En pressning motsvarar 50 kg äpplen, ca 5 papperskassar. Väg gärna äpplena innan inlämning. Om du har 100/150/200 kg vänligen boka 2/3/4 tider. Räkna med att det blir ca 50-70 % must av dina äpplen.

Boka Tid

Boka tid för mustning i vårt bokningssystem, se rubrik "Boka mustning". Lämna era äpplen på morgonen samma dag. Den exakta tiden du bokat spelar ingen roll - tiderna för inlämning finns under rubrik "Boka mustning". Det går max att boka tre veckor i förväg. När/om tiderna tar slut släpper vi fler tider tre veckor i taget. Notera att en bokning avser en pressning á 50 kg. Fyll i antal kg i rutan "övrig info".

Sortera äpplena

Krispiga och saftiga äpplen ger den bästa musten. Skär i äpplet och se att kärnorna är bruna - då är äpplet moget. Det är bra att musta sommaräpplen före full mognad, eftersom de lätt blir mjöliga. Ta bort ruttna och mögliga äpplen. Vi tar ej emot fallfrukt från djurhagar.

Packa i tyg-/papperskassar

Packa äpplena i dubbla papperskassar eftersom kassarna lätt går sönder. Packa ej mer än ca 10 kg per kasse. Undvik plastsäckar och flyttkartonger. Märk dina kassar med samma för-och efternamn som i bokningen.

Tider för inlämning av äpplen

Måndag, tisdag, onsdag: 8-9
Torsdag: 8-12
Fredag: 8-9
Lördag: 9-10 när tidsbokning är öppen på lördagar
Söndag: stängt

Hämtning

Hämtning av den färdiga musten sker nästa öppetdag efter inlämning kl. 11-16 (torsdagar 11-14) eller enligt överenskommelse. Betalning görs med swish eller kort.