Så här gör man
50kg
En pressning motsvarar 50 kg äpplen, ca 5 papperskassar. Väg gärna äpplena innan inlämning. Om du har 100/150/200 kg vänligen boka 2/3/4 tider. Räkna med att det blir ca 50-70 % must av dina äpplen.
Boka Tid
Boka tid för mustning i vårt bokningssystem, se rubrik "Boka mustning". Lämna era äpplen på morgonen samma dag. Den exakta tiden du bokat spelar ingen roll - tiderna för inlämning finns under rubrik "Boka mustning". Det går max att boka tre veckor i förväg. När/om tiderna tar slut släpper vi fler tider tre veckor i taget. Notera att en bokning avser en pressning á 50 kg. Fyll i antal kg i rutan "övrig info".
Sortera äpplena
Krispiga och saftiga äpplen ger den bästa musten. Skär i äpplet och se att kärnorna är bruna - då är äpplet moget. Det är bra att musta sommaräpplen före full mognad, eftersom de lätt blir mjöliga. Ta bort ruttna och mögliga äpplen. Vi tar ej emot fallfrukt från djurhagar.
Packa i tyg-/papperskassar
Packa äpplena i dubbla papperskassar eftersom kassarna lätt går sönder. Packa ej mer än ca 10 kg per kasse. Undvik plastsäckar och flyttkartonger. Märk dina kassar med samma för-och efternamn som i bokningen.
Tider för inlämning av äpplen
Måndag, tisdag, onsdag: 8-9
Torsdag: 8-12
Fredag: 8-9
Lördag: 9-10 när tidsbokning är öppen på lördagar
Söndag: stängt
Hämtning
Hämtning av den färdiga musten sker nästa öppetdag efter inlämning kl. 11-16 (torsdagar 11-14) eller enligt överenskommelse. Betalning görs med swish eller kort.