Mustning

 

Hur går det till?

 

  • Minsta mängd för inlämning är normalt 70 kg och då får du

must på dina egna äpplen. 70 kg är ca 7 papperskassar. Väg gärna

äpplena innan inlämning. Räkna med att det blir ca 50-70 % must.

 

  • Eftersom det är ont om äpplen hösten 2017 går det bra att

lämna in mindre mängd. Dina äpplen blandas då med andras

äpplen.

 

  • Boka tid för mustning i vårt bokningssystem, se fliken Boka tid.

En bokning avser en pressning. En pressning är 70-80 kg äpplen.

Om du har ca 150 kg vänligen boka 2 pressningar osv. Fyll i antal kg

i rutan "övrig info".

 

  • Vill du ha råmust ska detta anges vid bokning och egna väl rengjorda förpackningar tas med

vid inlämning av äpplen.

 

  • Packa äpplena i dubbla papperskassar eftersom kassarna lätt går sönder. Packa ej mer

än ca 10 kg per kasse. Undvik plastsäckar och flyttkartonger.

 

  • Märk dina kassar med namn och telefonnummer.

 

  • Inlämning av äpplen görs helst samma dag som du bokat mustning. Har du inte möjlighet att lämna på morgonen kan du lämna närmaste öppetdag innan.

Måndag, onsdag och fredag kl 9.00 - 12.00

Tisdag och torsdag kl 8.00 - 9.00, 16.00 - 17.00

Lördag kl 9.00 - 10.00

 

  • Viktigt att tänka på före inlämning

* skär i äpplet och se att kärnorna är bruna - då är äpplet moget

* krispiga och saftiga äpplen ger den bästa musten

* äpplena ska vara hela, rena och plockade så nära inpå mustning som möjligt

* undvik att lämna in mjuka och övermogna äpplen då det ger ett sämre resultat

* ta bort ruttna och mögliga äpplen - titta igenom dina kassar

* vi tar ej emot fallfrukt från djurhagar

 

  • Äppelmusten pastöriseras och tappas på 3 liters bag-in-box alternativt 5 liters bag-in-box.

Hämtning av den färdiga musten sker nästa öppetdag eller enligt överenskommelse.

 

  • Äppelresterna blir bra kompost så ta dem gärna med dig hem.

 

  • Betalning sker vid hämtning, med kontokort eller swish.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved