Loading...

Musta hos oss

Must på dina äpplen

Från slutet av augusti till början av november tar vi emot dina äpplen för mustning. Äpplena pressas varsamt, pastöriseras och tappas på 3-liters bag-in- box. Pastöriseringen ger en hållbarhet på 1 år och gör att du kan njuta av musten året runt.

1. Plocka

2. Lämna

3. Njut

Att tänka på när du lämnar in

Minst 70kg

Minsta mängd för inlämning är normalt 70 kg och då får du must på dina egna äpplen. 70 kg är ca 7 papperskassar. Väg gärna äpplena innan inlämning. Räkna med att det blir ca 50-70 % must

Boka Tid

Boka tid för mustning i vårt bokningssystem, se fliken Boka mustning En bokning avser en pressning. En pressning är 70-80 kg äpplen. Om du har 140-160 kg vänligen boka 2 pressningar osv. Fyll i antal kg i rutan "övrig info".

Sortera äpplena

Krispiga och saftiga äpplen ger den bästa musten. Skär i äpplet och se att kärnorna är bruna - då är äpplet moget. Ta bort ruttna och mögliga äpplen.

Packa i tyg-/papperskassar

Packa äpplena i dubbla papperskassar eftersom kassarna lätt går sönder. Packa ej mer än ca 10 kg per kasse. Undvik plastsäckar och flyttkartonger.

Märk dina kassar

Märk dina kassar med namn och telefonnummer.

Lämna vid rätt tid

Måndag, onsdag, fredag kl 8.00-9.00
Tisdag, torsdag kl 8.00-9.00,16.00-17.00
Lördag kl 9.00-10.00

Hämtning

Hämtning av den färdiga musten sker nästa öppetdag eller enligt överenskommelse. Betalning görs med swish eller kort. Äppelresterna blir bra kompost så ta dem gärna med dig hem.