Så här gör man
Minst 50kg
En pressning motsvarar 50 kg äpplen, ca 5 papperskassar. Väg gärna äpplena innan inlämning. Om du har 100/150/200 kg vänligen boka 2/3/4 tider. Räkna med att det blir ca 50-70 % must av dina äpplen.
Boka Tid
Boka tid för mustning i vårt bokningssystem, se fliken "Boka mustning". Denna säsong går det max att boka två veckor i förväg. När/om tiderna tar slut släpper vi fler tider två veckor i taget. Notera att en bokning avser en pressning á 50 kg. Fyll i antal kg i rutan "övrig info".
Sortera äpplena
Krispiga och saftiga äpplen ger den bästa musten. Skär i äpplet och se att kärnorna är bruna - då är äpplet moget. Det är bra att musta sommaräpplen före full mognad, eftersom de lätt blir mjöliga. Ta bort ruttna och mögliga äpplen. Vi tar ej emot fallfrukt från djurhagar.
Packa i tyg-/papperskassar
Packa äpplena i dubbla papperskassar eftersom kassarna lätt går sönder. Packa ej mer än ca 10 kg per kasse. Undvik plastsäckar och flyttkartonger.
Märk dina kassar
Märk dina kassar med namn och telefonnummer.
Tider för inlämning av äpplen
Måndag, tisdag, torsdag: 8-9
Onsdag, fredag: 8-12
Lördag: 9-10
Söndag: stängt
Hämtning
Hämtning av den färdiga musten sker nästa öppetdag eller enligt överenskommelse. Betalning görs med swish eller kort. Äppelresterna blir bra kompost så ta dem gärna med dig hem.